Hoe lang gaat een tentdoek mee

Voordat u een stretchtent aanschaft, wilt u waarschijnlijk wel weten hoe lang een tentdoek mee gaat. De levensduur van een tentdoek hangt af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt wordt. Qtents levert stretchtenten en sailcloth tenten van een hoge kwaliteit. Bent u benieuwd naar de prijzen van een stretchtent op maat? Vraag dan een offerte aan.

Factoren die een rol spelen bij de levensduur van het tentdoek

Afhankelijk van hoe vaak u de stretchtent op zet, hoe u met het tentdoek om gaat en onder welke omstandigheden de evenementen tent wordt neergezet, gaat een tentdoek gemiddeld circa vijf tot tien jaar mee. Enkele factoren spelen een belangrijke rol bij de levensduur van het tentdoek:

UV-straling en de levensduur van het tentdoek

UV-straling heeft wellicht de meeste invloed op hoe lang een tentdoek mee gaat. Bij sommige tenten van fabrikanten zorgt de UV-straling van het zonlicht voor een vermindering en verkleuring van het tentdoek.

De levensduur van een tentdoek met storm

Als het tentdoek niet goed wordt gespannen, krijgt de wind eenvoudiger grip op de stretchtent. Op deze wijze kan het tentdoek sneller gaan scheuren.

Vuil op het tentdoek

Natuurlijk vuil als zand, zout water of vogelpoep, maar ook vlekken van bijvoorbeeld wijn zorgen ervoor dat het tentdoek minder lang mee gaat. Verwijder vuil zo snel mogelijk voor een langere levensduur.

Een tentdoek met een lange levensduur

Bij Qtents staat het produceren van innovatieve tentdoeken van hoge kwaliteit centraal. Het materiaal van de tentdoeken is hoogfrequent gelast. Dit zorgt ervoor dat het tentdoek volledig waterproof en UV-bestendig is, sterker is en over een langere levensduur beschikt. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.